måndag 11 januari 2010

Potatis och purjolöksoppa

Potatis och purjolöksoppa bus enkelt !

Ca 4 portioner
  • Koka 6 st medel stora potatisar i 1 l grönsaks eller kycklingbuljong.
  • Koka potatisarna mjuka tillsätt sedan en strimlad purjolök o.b.s glöm inte att skölja bort all sand.
  • Mixa allt med en stavmixer och ´vispa ner 3dl grädde och 1dl vittvin(kan uteslutas)
  • Smaka av med salt och peppar LYCKA TILL

6 kommentarer:

  1. Lät jättegott! Har aldrig provat med vin ;), det ska vi göra nu!

    SvaraRadera
  2. Du, jag har alltid undrat... när det står typ "en skvätt vitt vin..."
    Hur vet man då VAD för vitt vin man ska ha i?
    Jag menar, det blir väl ändå skillnad på Green pearl och en guntrum!?
    Sött, surt, torrt, o s v?!

    Fast receptet ovan lät så lätt o gott(förutom vinet) att nog till o med jag kan klara av det ;)

    Får man förresten lägga in önskerecept här? :P

    SvaraRadera
  3. När jag var liten gjorde pappa ofta Potatis- och purjolöksoppam, mumsigt... men han mixade inte ihop allt så det blev lite att tugga oxå :D

    SvaraRadera
  4. Hej jag brukar köpa billigt torrt vin till matlagning.
    Själv klart får man önska recept det är bara kul!

    SvaraRadera
  5. Annica när man mixar soppan så framhäver man smakerna och om purjon inte kokar för länge så får man en härligt grön färg inte militärgrönt

    SvaraRadera
  6. Billigt torrt vin... ok *noterar*

    Jag önskar mig ett superenkelt, snabbt och toppengott recept på köttfärssoppa som jag o Micke kan äta när Rasmus äter den obligatoriska torsdagsmaten :)

    SvaraRadera